Familia tradițională trece de senat: cea mai arzătoare problemă a românilor, votată
În țara fără autostrăzi, un sistem de sănătate pe butuci și proteste în care oamenii pașnici sunt câlcați în picioare de jandarmi, familia tradițională a trecut cu brio de senat printr-un vot fără de emoții.
Ințiativa cetățenească de redefinire a familiei în Constituție a fost adoptată de sentat. Astfel, familia tradițională va fi formată între un bărbat și o femeie. Scopul evident al întregii mișcării propagandiste a fost interzicerea cuplurilor gay, între homosexuali și lesbiene.
Niciodată nu s-au oficiat căsătorii între persoane de același sex în țara noastră, dar un grup de oameni cu foarte mult timp liber au decis că timpul senatului, al camerei deputaților și al întregului popor care se va prezenta la referendum, trebuie risipit pe acest subiect. Nici nu mai luăm în calcul investiția financiară fabuloasă care se va face în referendumul constituțional pe marginea acestui subiect.
Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată de Senat luni, cu 107 voturi „pentru”, 13 împotrivă și 7 abțineri. Votul a fost exprimat nominal de fiecare senator în parte, după ce sistemul de vot electronic a fost scos pentru a fi înlocuit cu unul nou. Toate voturile împotrivă au venit de la senatorii USR, iar câțiva senatori PNL s-au abținut.
Înainte ca acest proiect să ajungă în senat, a trecut de camera deputaților pe data de 9 mai a anului trecut. La momentul respectiv, a fost vorba de 232 de voturi ”pentru”, 22 deputați au votat ”împotrivă”, iar 13 persoane s-au abținut.
Pentru ca votul să treacă de senat, erau necesare două treimi din totalul senatorilor, adică 91 de voturi pentru, din totalul de 136. De la ședință, au fost absenți 9 dintre senatori. Abținerile din partea senatorilor PNL au venit de la Florin Câțu, Daniel Fenechiu, Alina Gorghiu, Iulia Scântei.
Din acest moment, ultima etapă pentru modificarea constituției mai este referendumul de pe 7 octombrie. În acel moment se vizează modificarea articolului 48 din constituție. În final, ar trebuie să fie de forma aceasta. ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” În varianta inițială a articolului, căsătoria era liber consimțită între ”soți”.